Telegram üzerinden yaptığı paylaşımda Mizulina, DEAŞ'ın teröristleri nasıl ağına düşürdüğünü söyledi. Son aylarda Putin ile aşk yaşadığına dair birçok iddianın ortaya atıldığı Mizulina, "Rusya'da okula giden çocuklara rüşvet vererek bu tür terör saldırıları yaptırıyorlar" dedi.

Mizulina, yetkililerin terörle mücadele konusunda çok daha sert adımlar atması gerektiğini de söylerken, bazı ekran görüntüleri de paylaştı. Mizulina, "Birçok genç yabancıların kendilerine korkunç tekliflerde bulunduğunu söylüyor. Sızan veritabanından bu çocukların bütün bilgilerine erişebiliyorlar. Çocuklarla iletişime geçen bu hesapların çoğu yeni ve Ukrayna bölgesinde yaratılmış. Provokatörler tarafından gönderilen silahlarla terör saldırısı yapılmasını istiyorlar." dedi.

Medya kuruluşları tarafından doğrulanamayan ekran görüntülerinde bazı kişilerin okul yaşında olduğu tahmin edilen çocuklara 600 bin ruble (yaklaşık 208 bin TL) para teklif ettiği kaydediliyor. Mesajlardan birinde, "Biz Orange isimli AVM'ye 26 Mart'ta bir saldırı düzenliyoruz ve ödülü de 739 bin 000 ruble. Silah ve mühimmat hazır, sen 11'den fazla insanla birlikte bunu gerçekleştireceksin" denildiği görüldü.