Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ateşkes sürecine ilişkin önemli bir açıklamada bulundu. Putin, Kiev ile müzakere sürecinde olumlu gelişmeler olduğunu söyledi.

Putin, Moskova'da görüştüğü Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'ya, "Ukrayna'daki durum hakkında ve her şeyden önce, şu anda neredeyse her gün yürütülen müzakerelerin nasıl gittiği hakkında sizi bilgilendireceğim. Tarafımızdan müzakerecilerin bana bildirdiği üzere bazı olumlu gelişmeler var. Sana tüm bunları daha ayrıntılı olarak anlatacağım." dedi.

ÇAVUŞOĞLU: ÇABALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ

Bakan Çavuşoğlu, üçlü zirvenin ardından yaptığı açıklamada, "Rusya ile Ukrayna arasında diplomasinin işletilmesi için çabalarımızı sürdüreceğiz." ifadesini kullanmıştı.

LAVROV: PUTİN, ZELENSKY İLE GÖRÜŞMEYİ REDDETMİYOR

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dün Antalya'da katıldığı kritik toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Putin'in, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky ile görüşmeyi reddetmediğini kaydetmişti.

Lavrov, "Putin temaslardan asla kaçınmaz. Sadece bu temasların laf olsun diye gerçekleşmesini istemiyoruz. Bunu Kuleba ile görüştük. Bir katma değer yaratacaksak görüşürüz." şeklinde konuşmuştu.