Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkesinin ‘Güvenlik Konseyi’ toplantısında konuştu.

Vladimir Putin, “Rusya her türlü çabayı gösteriyor” derken, “Rusya sorunları barışçıl yolla çözmeye çalışıyor” ifadelerini kullandı.

PUTİN: SOMUT BİR TEHDİTLE KARŞI KARŞIYAYIZ

“Güvenliğimiz için gereken koşulların sağlanmasını istiyoruz” diyen Rusya Devlet Başkanı, “Somut bir tehditle karşı karşıyayız” diye konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise, “NATO, ‘Açık Kapı’ politikası nedeniyle talepleri reddetti” derken, "Güvenlik endişelerimiz gözardı ediliyor" şeklinde konuştu. 

RUSYA VE ABD DIŞİŞLERİ BAKANLARI 24 ŞUBAT'TA GÖRÜŞECEK

Lavrov konuşmasında, "NATO'nun doğuya yayılma çabasını önleme çabalarımız sürecek" derken, "Blinken benimle görüşmeye hazır olduğunu söyledi" ifadelerine yer verdi. 

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD'li mevkidaşı Blinken ile 24 Şubat'ta Cenevre'de görüşeceğini sözlerine ekledi. 

RUS SINIR KONTROL NOKTASI VURULDU

Rusya Federal Güvenlik Servisi ise, Ukrayna topraklarından atılan merminin, Rostov'daki bir sınır kontrol noktasını vurduğunu açıkladı. Rus yetkililer, sınıra 150 metre uzaklıkta yaşanan bu olay sonucunda ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığını söyledi.

Ukrayna ordusu ise, Rus sınır karakolunu vurulmasıyla bir ilgilerinin olmadığını açıkladı.

"5 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ" İDDİASI

Rusya Güney Askeri Bölge Komutanlığı, Rostov bölgesinde Rusya-Ukrayna sınırını geçmeye çalışan 5 kişinin öldürüldüğünü ve Ukrayna askeri aracının imha edildiğini iddia edildi.

Ukrayna ise, söz konusu haberleri yalanladı: "Rusya'nın açıklaması yalan. Bu bölgede (Rostov) hiçbir gücümüz bulunmuyor."