Rusya'da son dönemlerin en yüksek koronavirüs (kovid-19) vaka sayıları görülüyor. Her gün on binlerce Rus vatandaşının koronavirüs testi pozitif çıkıyor. Son olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de canlı yayın esnasında öksürük krizine girmesiyle Rusya çalkalanmış, Putin'in de koronavirüse yakalandığı iddiaları gündeme oturmuştu. Peki, Vladimir Putin de koronavirüse yakalandı mı? Putin'in covid-19 testi pozitif mi? İşte detaylar...

RUSYA'DA VAKA SAYILARINDA REKOR ARTIŞ

Rusya'da devlet kontrolündeki Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından yapılan son açıklamada, Rusya'da son 24 saatte 24 bin 318 kişi koronavirüse (covid-19) yakalandı. Bu rakamın tarihi olduğu belirtildi. Böylelikle Rusya'daki toplam vaka sayısının 2 milyon 39 bin 926'ya kadar yükseldiği belirtildi.

PUTİN ÖKSÜRÜK KRİZİNE GİRDİ

Rusya'da dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, canlı yayında olduğu esnada öksürük krizine girince tüm haberlerin ilk başında yer aldı. Öksürük krizine girmesinden ötürü cümlelerini bir türlü toplamayı başaramayan Putin'in zor anları dünya gündemine oturdu.

68 yaşındaki Rus liderin, koronavirüse yakalandığını ilişkin iddialar ortaya atıldı. Ancak Rusya Başkan Sözcülüğü tarafından yapılan açıklamada bu iddiaların doğru olmadığı söylendi.