Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dağlık Karabağ'ın tamamen Azerbaycan'a ait olduğunu, Azerbaycan'ın bölünmez, ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtti.

Dağlık Karabağ da 44 gün süren savaşın ardından Ermenistan, Rusya'nın arabuluculuğunda Azerbaycan ile anlaşma yapmayı kabul ederek haksız yere işgal ettiği toprakları esas sahibine teslim etti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusyadevlet televizyonlarından  Rossiya 1'e konuşarak Dağlık Karabağ ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

KARABAĞ, AZERBAYCAN'IN AYRILMAZ BİR PARÇASI

Putin, Ermenistan tarafının Dağlık Karabağ bölgesinin bağımsızlığını ve egemenliğini tanımadığına dikkat çekerek, bu durumun uluslararası hukuk açısından Dağlık Karabağ'ın ve bu bölgeye komşu olan tüm bölgelerin Azerbaycan'a ait olduğunun kesin bir kanıtı olduğunu dile getirdi. Putin, Karabağ ve çevresinin Azerbaycan'ın ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı.

ERMENİSTAN'IN YALNIZ HİSSETMEMESİ İÇİN HER ŞEYİ YAPTIK

Putin, Moskova ve Erivan arasında yer alan askeri ve teknik işbirliği çerçevesinde ki yükümlülüklerin Moskova tarafından tam anlamıyla yerine getirildiğine dikkat çekti. Rusya Devlet Başkanı Putin, kesin bir şekilde konuşarak bu süre zarfında Ermenistan'ın kendisini unutulmuş veya terk edilmiş hissetmediğini, yalnız hissetmemesi için Rusya'nın her şeyi yaptığını dile getirdi.