Yeni tip koronavirüse (covid-19) karşı geliştirilen aşılardan peş peşe iyi haberler geliyor. Bugün gelen bir habere göre, Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci'nin kurucu ortaklarından olduğu şirket BioNTech ve Pfizer şirketinin ortak olarak geliştirdiği koronavirüs aşısı, İngiltere'de onaylanmıştı. Ardından önemli bir açıklama Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den geldi. Putin, Rusya'da aşılama sürecinin başlaması için emir verdi. Buna göre aşılama sürecinin önümüzdeki hafta başlayacağı öğrenildi.

PFİZER İNGİLTERE'DE ONAY ALDI

BioNTech ve Pfizer şirketinin ortak olarak geliştirdiği kovid-19 aşısı bugün İngiltere'de onaylandı. Tüm dünyanın umutla beklediği aşı haberlerinden peş peşe yeni bilgiler gelirken, dünya çapında aşılama sürecinin Aralık ayında peş peşe başlayacağına ilişkin haberler de taraflarımıza geliyor.

Pfizer/BioNTech aşısı, koronavirüse karşı yüksek oranda etkinlik göstermişti. Ardından Moderna, Sputnik V gibi aşılar da bu süreçte çok iyi sonuçlar elde etmeyi başarmıştı. Tüm dünya, aşıya kavuşacakları günü iple çekiyordu.

PUTİN RESMEN EMİR VERDİ: AŞILAMA BAŞLIYOR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, tüm bu gelişmelerin ardından emir verdi ve kapsamlı aşılamanın gelecek hafta başlatılmasını istedi.