ABD'li bilim insanları, gıdalar üzerinde yaptığı araştırmalar sonucunda insan psikolojisini olumsuz etkileyen yiyecekler olduğunu açıkladı. Bu yiyeceklerin hücrelerin yapısını bozarak birçok hastalığa davetiye çıkardığı söylendi. Uzmanlar ayrıca bir süre sonra yiyeceklerin iştah bozukluğuna bağlı doyumsuzluğa yol açtığının altını çizdi. Psikolojiyi bozan yiyecekler nelerdir?

Ayrıca uzmananlar koronanın neden olduğu pandemi sürecinde bu besinlerin tüketiminin artığını belirtti. 

PSİKOLOJİYİ BOZAN YİYECEKLER NELERDİR?

Ruhsal durumu etkileyen birçok etken vardır. Bu etkenler arasında, yapılan araştırmalar sonucunda bazı yiyeceklerin de etkili olduğu ortaya çıktı

- Vücut sağlığını olumsuz etkileyen trans yağların aynı zamanda mutsuzluğa da neden olduğu ortaya çıktı. Kalp ve damar sağlığına zarar veren trans yağlar kişinin gün içerisinde stresli olmasına neden olur. Böylece stres altında olan beyin, seratonin(mutluluk) hormonunu daha yavaş salgılar.

KARACİĞER YAĞLANMASINA YOL AÇIYOR!

- Renklendirici madde içeren şekerlerin insanı mutlu ettiği düşüncesi de bu araştırma sonucunda çürütülmüştür. Bu şekerlerin insan sağlığını olumsuz etkilemesinin yanı sıra ruh halini de etkilediği ve çocuklarda dikkat eksikliğine neden olduğu açıklandı. İçerdiği birçok fabrika ürünleri vücudun yapısını bozarken karaciğeri yağlandırdığından sivilcelenmeye de neden olur. Bu durumda kişi, dış görünüşünün bozukluğu nedeniyle bunalıma girebilir.

-Genellikle diyet listelerinin ilk sıralarında yer alan gevrekler, melankolik ruh haline neden olduğu ortaya çıkan yiyeceklerden bir diğeridir. Araştırmacılar, gevreklerin fazla şeker barındırdığı ve bu durumun kandaki insülini değerlerini olumsuz etkilediğinden diyet listelerinden çıkarılması gerektiğini vurgulamaktadır.

- Vücudun fiziksel görüntüsünü bozan bir diğer yiyecek ise fast food ürünleridir. İçerdiği trans yağ ve bazı fabrika gıdaları nedeniyle mide rahatsızlığı ve damar tıkanıklığına neden olurlar. Aynı zamanda fast food yiyeceklerinin, cildin alt kısmında da yağ bezelerinin oluşmasına sebep oldukları bilinmektedir.

- Kutu konservelerin ve paket kuruyemişlerin içerdikleri katkı maddeleri kişide; yorgunluk, halsizlik ve uyku haline neden olduklarından psikolojiyi olumsuz etkileyen yiyecekler olarak açıklandı.