Fransa 1. Futbol Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Paris Saint-Germain'de (PSG), teknik direktör olarak görev yapan Thomas Tuchel ile yolların ayrıldığı belirtildi. PSG'den gelen resmi açıklamaya göre, deneyimli teknik adamın görevine son verildi.

PSG Kulübü Başkanı Nasser Al-Khelaifi'den gelen açıklamada, teknik direktör Thomas Tuchel ile ekibine, PSG kulübüne kattıklarından ötürü teşekkür ettiği öğrenildi. PSG Başkanı, Thomas Tuchel'in çalışmalarına tutkusunu ve enerjisini çok fazla kattığını dile getirerek, birlikte paylaştıkları zamanın güzel bir şekilde hatırlanacağını söyledi.

SÖZLEŞMESİ HENÜZ BİTMEMİŞTİ

Thomas Tuchel, Temmuz 2018'de PSG'nin başına geçen Tuchel'in sözleşmesi, önümüzdeki Haziran 2021'de bitecekti. Tuchel, PSG kariyerinde toplam 127 maçta 96 kez galibiyet sevinci yaşadı.

Öte yandan PSG, Tuchel yönetimiyle 11 beraberlik, 20 yenilgi gördü. PSG, iki defa Fransa Ligue 1, bir defa da Fransa Kupası Şampiyonluğu sevinci yaşadı.

Ek olarak bu dönemde PSG bir kez Lig Kupası şampiyonlukları aldı, ayrıca geçtiğimiz sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finale kaldı.