AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nden gelen son bilgilere göre gece 00.57 sularında Tekirdağ, Şarköy'de bir deprem meydana geldi. Deprem Avrupa Yakası'nda ikamet eden İstanbullular tarafından da hissedildi. Depremin merkez üssü ise Marmara Deniz'i olarak kaydedildi.

UZMANLAR NE DİYOR?

4.2'lik depremin ardından önemli değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

"Her meydana gelen deprem, büyük deprem gelecekmiş gibi bir beklenti geliyor. Ama bu deprem ana kol üzerinde değild. Yani kuzey Anadolu Fayı'nın tam üzerinde değil. Güneyinde kalıyor. Sistem olarak aynı olsa bile ana fay üzerinde değil. Bu iyi bir haber. Daha önceki, aylar önce aynı bölgede deprem meydana gelmişti. Bu depremleri meydana getiren fay, Kuzey Avrupa fayı ile kesişiyor. Paralellik arz etmiyor. Bu depremler şunu söylüyor. Bu fayın canlı olduğu gösteriyor. Yani depreme iyi hazırlanın diyor."

CİDDİ BİR UYARI OLARAK KABUL EDİLMELİ

"İstanbulluların şanssızlığı şu, şehrin altından fay zonu geçiyor. Biz Marmara'daki bir büyük depremden etkilenmeyi bekliyoruz. Ama bizim kaygılarımızın nedeni yapı stoğumuzdaki zafiyetler. Zemin jeolojik durumundan kaynaklı zafiyetler. İnsanların çok olması ile yapı stoğunun çok olması bizi endişelendiriyor gayet tabii. 2020'ye çok hızlı girdik. 4'te büyük deprem sayısı ilk üç ayda 1 yıllık sayıyı doldurdu. Dolayısıyla bu bize ciddi bir uyarı olması gerekir."