Genel Merkezi New York'ta bulunan Alman şirketi Pfizer ve Almanya'da yaşayan iki Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci'nin kurucusu olduğu BioNTech firmasının geliştirdiği yeni tip koronavirüs aşısının, mutasyona uğrayan virüse karşı etkili olup olmadığı bir süredir merak ediliyordu. Prof. Dr. Uğur Şahin, vatandaşların merakını giderecek bir açıklamada bulunarak, geliştirdikleri koronavirüs aşısının mutasyonlu virüse karşı da etkili olacağını belirtti.

BIONTECH MUTASYONLU KOVİD-19'U İNCELEYECEK

Hürriyet Gazetesi tarafından yapılan habere göre Amerika Birleşik Devletleri'ndeki (ABD) ilaç devi şirketler arasında yer alan Pfizer şirketi yine beraber geliştirdikleri aşıya Avrupa Birliği'nden (AB) onay çıkmasından çok kısa bir süre sonra Bild TV'ye bir demeç veren Prof. Dr. Şahin, biyoteknoloji firması Biontech'in, virüsün mutasyonlu halini önümüzdeki günlerde inceleyeceğini, ancak konuya oldukça itidalli bir şekilde yaklaştığını dile getirdi.

UĞUR ŞAHİN KORONAVİRÜS AŞISI YAPTIRMAK İSTİYOR

Kendisine henüz koronavirüsü aşısı yaptırmadığını ifade eden Uğur Şahin, aşı olmak istediğini dile getirerek çalışan personellerin işlerini sürdürebilmesi için aşı olmalarının çok daha önemli olduğunu vurguladı.

DSÖ Direktörü Ryan'dan mutasyonlu koronavirüs açıklaması

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan, ilk olarak İngiltere'de görülen yeni tip koronavirüsün yüzde 70 oranında daha hızlı bir şekilde yayılan türünde korkulacak bir şey olmadığını söylemiş, bu tarz durumların virüs evriminde çok normal bir süreç olduğunu dile getirmişti.