İzmir'de 6.6 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından 410 artçı sarsıntı meydana geldi. Prof. Dr. Haluk Özener, söz konusu artçı depremlerin iki hafta boyunca devam edebileceğini vurguladı. Özener, bir saatte 21 adet artçı deprem olduğunu vurgulayarak bu depremlerin 15 gün boyunca sürebileceğine dikkat çekti.

Son artçı deprem 5.1 büyüklüğünde

AFAD tarafından geçilen son bilgiye göre saatler 08:31'i gösterdiğinde, büyüklüğü 5.1 olarak kayıtlara geçen artçı deprem meydana geldi. AFAD, artçı depremin Ege Denizi'nde İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana geldiğini belirtti. 

Artçı depremler 15 gün devam edebilir

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, yaptığı açıklamalarda öncelikli olarak İzmri depreminde yaşamını yitiren vatandaşlar için baş sağlığı diledi. Depremin ardından ilk izlenimlere göre 30 ila 40 kilometrelik bir fayın kırıldığını, bu depremin normal olduğunu ifade eden Özener, depremden 1,5 saat sonrasında 21 adet deprem kaydedildiğini belirtti. Depremlerin arttığını belirten Özener, artçı depremlerin ise 15 gün boyunca devam etme ihtimali olduğunu söyledi.