Polis Akademisi, "27. Dönem POMEM duyurusu" başlığıyla ilk açıklamayı yaptı. Polislik başvurusunda bulunmak isteyen adayları yakın olarak ilgilendiren başlıkta, 6 bin 400 lisans (5.440 erkek ile 960 kadın), bin 600 önlisans (1.360 erkek ile 240 kadın) olacak şekilde toplamda 8 bin personel alımı yapılacağı belirtildi. Tüm detaylar, PA.edu.tr adresi üzerinden duyuruldu. Peki, Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne (POMEM) başvuruları ne zaman yapılacak, POMEM başvurusu için gerekli şartlar hangileri? Başvuru tarihleri belli oldu mu? İşte tüm detaylarıyla POMEM başvuru süreci...

POMEM BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne (POMEM) 8 bin öğrenci alımı yapılacak. Ön başvuru süreci, 8-21 Aralık 2020 tarihlerinde çevrimiçi (online) olarak gerçekleştirilecek.

POMEM MÜLAKATLARI NASIL YAPILACAK?

Adaylar önce fiziki yeterlilik sınavına girecek. Buradan başarıyla çıkan adaylar, Mülakat Sınav Komisyonu tarafından bir mülakat sınavına tabi tutulacak. Adaylar, üzerinde sorular olan bir kart çekecek. Kart üzerinde yer alan konu hakkında düşünerek sunum yapması için adaya süre tanınacak. Komisyon, adaya sunum esnasında konuyla ilgili sorular sorabilir.

Mülakatta nelere dikkat edilecek?

Mülakat süresince adayda dikkat edilecek birtakım hususlar yer alıyor. Bu hususlar şöyle sıralanıyor;

- Aday konu hakkında ne kadar bilgi sahibi?

- Aday kendisinden istenen şeyi nasıl kavrıyor?

- Aday özgüven sahibi mi?

- Kendini ifade edebiliyor mu?

- Beden dilini becerikli bir şekilde kullanabiliyor mu?

POMEM mülakatında başarılı olmak için kaç puan gerekiyor?

Beş ayrı kriter yer almakta. Her kriter 20 puan olacak şekilde, toplamda 100 puan üzerinden değerlendirme yapılır. Adayların, mülakat sınavında başarılı sayılması için yüz üzerinden en az 70 puan alması gerekmektedir.

SAHTE EVRAK, YALAN BEYAN GİBİ DURUMLARDA YASAL İŞLEM UYGULANACAK

Adaylar yanıltıcı, sahte evrak, yalan beyan, eksik bilgi veya sınav komisyonunu herhangi bir şekilde yanlış bilgilendirirse, sınavlarda başarılı olsa dahi geçici-kesin kayıt işlemleri gerçekleşmeyecek. Kesin kayıt olan adayların sahte beyanları veya evraklarının ortaya çıkması halinde eğitim-öğretimlerinde herhangi bir aşamada ilişikleri derhal kesilecek ve bu durumun tespit edilmesi durumunda adaylar hakkında gereken yasal işlem yapılacak.