Kahramanmaraş'ta maske takmadığı için polisler tarafından hakkında işlem yapılan kadın, polisleri CİMER'e şikayet etmekle tehdit etmişti. Tehdit savuran kadına CİMER'den yanıt geldi.

'HANIMEFENDİ BOŞA ZAHMET ETMESİN'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Dairesi Başkanlığı Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Evren Başar, maskesiz bir şekilde dolaşan kadının, hakkında işlem yapmak isteyen polislere karşı gösterdiği tepkinin görüntülerini kendisine ait olan sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Herkesin maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına riayet etmesi gerektiğini söyleyen Başar, güvenlik güçlerinin toplum sağlığını korumak adına gece gündüz demeden görev yaptığını, herkesin onlara kurallara uyum sağlayarak destek olması gerektiğini söyleyerek, "Hanımefendi de boşa zahmet edip CİMER'e şikayette bulunmasın." dedi.

'CİMER'E ŞİKAYET EDECEĞİM' DİYE TEHDİT ETMİŞTİ

Merkez Dulkadiroğlu ilçesinin Trabzon Bulvarı'nda meydana gelen olayda, maske denetiminde bulunan polis ekiplerine karşı sert tepki gösteren bir kadın, kamuoyunun sağlığının korunması husunda zorunlu olarak takılması gereken maskesini takmamış, bu sebeple kendisi hakkında işlem yapmak isteyen polis ekiplerini de CİMER'e şikayet edeceğini söyleyerek tehdit etmişti.

Maske takmayan kadın, öfkeyle polislere tehditler savurup, "Zor kullanın bakalım. Bekleyin siz. CİMER’e yazacağım." demişti.