Teröristler, Zeytin Dalı bölgesine sızma girişiminde bulunduktan sonra güvenlik güçleriyle çatışmaya girişti. Çıkan çatışmada Piyade Uzman Çavuş Mehmet Altun şehit oldu. Mehmetçik, silah arkadaşlarının kanının yerde kalmasına müsaade etmedi. Gerçekleştirilen operasyon kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının tam 17 teröristi temizlediği öğrenildi.

PKK/YPG terör örgütü mensupları, Zeytin Dalı bölgesine sızma girişiminde buldu. TSK unsurları durumu fark edince teröristlerle çatışmaya başladı. Piyade Uzman Çavuş Mehmet Altun, çıkan çatışmada şehit düştü. Ateş destek vasıtaları ateş açtı. Bu doğrultuda 6 terörist öldürüldü.

KOMANDOLAR OPERASYON BAŞLATTI

Komandoların başlattığı operasyon kapsamında, İHA ve SİHA'ların da desteğiyle kaçan teröristlerin yerleri önce tespit edildi. Bölge detaylı bir şekilde tarandıktan sonra ateş altına alındı. Komandolar, şehidin kanını yerde bırakmadı ve 11 terör örgütü mensubunu daha etkisiz hale getirdi.

Bu bağlamda ortadan kaldırılan terörist sayısı 17 oldu. Mehmetçikler, şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Mehmet Altun'un kanını yerde bırakmadı.

Böylece sızma girişi sonrasında başlatılan operasyonda öldürülen terörist sayısı 17'ye çıktı, Mehmetçik silah arkadaşlarının kanını yerde bırakmamış oldu.