Masumların canını hedef alan kalleş terör örgütü PKK aynı zamanda doğayı ve yeşil alanları da hedef alıyor. Geçtiğimiz aylarda, başta Hatay ili olacak şekilde PKK tarafından çıkarılan tüm yangınlarda milyonlarca ağaç kül oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM bütçe görüşmeleri esnasında bu konuya değinerek, PKK'nın yok ettiği ağaç sayısının 10 milyon olduğunu açıkladı. Oktay, "Ki, bunlar yalnızca bizim sayabildiklerimiz. Neredesiniz ağaç sevgisi olanlar?" dedi.

KORKUNÇ YANGIN BİLANÇOSU

Terör örgütü PKK yalnızca masum insanları değil doğayı hedef alarak katletmekten çekinmiyor. Gelen bilgilere göre terör örgütü tarafından yakılan ağaç sayısı 10 milyondan fazla. Türkiye'nin sınır içi ve ötesinde gerçekleştirdiği her operasyonla daha fazla köşeye sıkışan PKK, geçtiğimiz yaz aylarında Hatay başta olacak şekilde pek çok bölgede bulunan ormanlık alanları hedef alarak Türkiye'nin ciğerini yaktı. Hainler daha sonra, yaptıklarını itiraf etti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, orman yangınlarıyla ilgili bilançoyu paylaştı.

'HANİ AĞAÇ SEVGİSİ OLANLAR, BURADAYSANIZ SES VERİN'

TBMM’deki bütçe görüşmelerinin ardından kapanış oturumunda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, konu PKK tarafından yok edilen ormanlara gelince ses çıkarmayanlara tepki göstererek, "Ormanları koruyup ağaç diken bizlere laf etmeye çalışıyor, bize çevrecilikten söz ediyorsunuz. PKK tarafından yok edilen ağaç sayısı 10 milyon, ki, bunlar yalnızca bizim sayabildiklerimiz. Neredesiniz ağaç sevgisi olanlar? Eğer buradaysanız ses verin. Ağaçları ve ormanları yakan terör örgütlerine karşı ses çıkarın. Sizler ne yaparsanız yapın, biz ağaç dikmeyi, ormanları korumayı, inşa etmeyi, çevreyi güzelleştirmeyi sürdüreceğiz." dedi.