Son dakika haberi: Büyükşehir İstanbul'da PKK terör örgütünün KCK/TM adlı yapılanmasına yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonda 27 adrese eş zamanlı olarak baskın yapıldı. Toplamda 19 şüphelinin gözaltına alındığı, gözaltına alınan şüpheliler arasında CHP'li Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz'un da yer aldığı belirtildi.

19 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından yapılan tespitlerden yola çıkarak PKK terör örgütüne operasyon düzenleyen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Polisleri, gelen bilgilere göre 27 ayrı adrese eş zamanlı olarak baskın düzenledi. PKK mensubu kimseler tarafından, PKK örgütünün Türkiye'deki yapılanmalarını bir arada toplamak ve koordine etmek amaçlarıyla KCK/TM adlı sözde oluşuma faaliyet yürüten tam 19 şüpheli, ekipler tarafından yakalandıktan sonra gözaltına alındı.

KRİTİK: ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI YAKALANDI

Operasyon kapsamında ekiplerin Şişli İlçesi Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz'u da gözaltına aldığı öğrenildi. 27 adreste yapılan aramalar sonucunda bir ruhsatsız tabanca ve bir şarjör, 102 adet mermi, örgütsel paçavra ve dökümanlarla dijital materyaller ele geçirildi. Ekiplerin operasyonlarında gerçekleşen her şey polis kameraları tarafından bir bir kayıt altına alındı.