MSB, Irak kuzeyindeki Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerinde başlatılan operasyonlar çerçevesinde belirlenen mağaranın görüntülerini paylaştı.

Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, "Irak kuzeyindeki Metina ve Avaşin-BAsyan bölgelerinde başlatılan Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım Operasyonları planlandığı gibi devam ediyor. PKK/KCK ve diğer terörist örgütlere yönelik icra edilen operasyonlardaki hedefler havadan vurulmayı sürdürüyor. Kahraman Komandolarımız da teröristlerin inlerine yönelik arama-tarama faaliyetleri sürdürüyor. Bölgede yapılan bir arama-tarama esnasında teröristlere ait çift girişli bir mağara ele geçirildi. Mağara, Komandolarımız tarafından tahrip edilerek kullanılamaz duruma getirildi" şeklinde ifade kullanıldı.

Öte yandan, mağaranın görüntülerine de yer verildi.

BAKAN SOYLU: 50 KİLO PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin'in Nusaybin ilçesindeki Koruköy kırsalında, jandarma ekiplerince 50 kilo plastik patlayıcı ve patlamaya hazır el yapımı patlayıcı düzeneği ele geçirildiğini açıkladı.

Bakan Soylu, Twitter'daki hesabından yaptığı duyuruda, "Kahraman jandarmamız, teröre, teröriste aman vermiyor. Eren-5 Bagok Operasyonu çerçevesinde; Mardin Nusaybin Koruköy kırsalında 5 kilogram plastik patlayıcı ve patlamaya hazır el yapımı patlayıcı düzeneği ele geçirildi" diye konuştu.