Van ve Muş illerinde terör örgütü PKK'dan kaçıp güvenlik güçlerine teslim olan bazı teröristler, örgüte katıldıkları için duydukları pişmanlıkların yanı sıra örgütün içinde olanlara dair de birtakım bilgiler verdi. Teröristler, terör örgütü PKK'ya katıldıkları için pişman olduklarını söyleyerek orada geçirdikleri her güne lanet ettiklerini dile getirdiler.

KAÇIRILAN ÇOCUKLAR İKNA EDİLİYOR

Muş Valisi İlker Gündüzöz tarafından verilen talimatla mahalle ve köylerde devriye gezen Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne bağlı ekipler, çocukları PKK terör örgütü tarafından dağa götürülen 350 aile ile görüştü. Ekipler o ailelerin çocuklarına kavuşabilmesi için yoğun bir çaba sarf ediyor. Güvenlik güçleri, şu ana kadar pek çok teröristi ikna ederek devletin şefkatli kollarına ve adaletine sığınmaya davet etti. Onlarca genç, terör örgütünün gerçek yüzünü bu sayede görerek devletin kanatları altına geri döndüler. Çocuklarına kavuşmayı dört gözle bekleyen pek çok ailenin hayali gerçekleştirildi.

Terör örgütü tarafından kandırılıp Irak'taki Gara ve Zaho bölgesine götürülen 26 yaşındaki F.K. da onlardan biriydi. Polis ekipleri, tam altı ay süren çabanın ardından F.K.'yı ikna ederek onu örgütten kurtarmayı başardı. F.K., örgüt içinde olanları bir bir anlattı.

BİR YIL BOYUNCA ÖRGÜTTE KALDI

Terör örgütü PKK'nın kamplarında bir senesini geçiren F.K. 17 Kasım 2020 tarihinde güvenlik güçlerine teslim oldu. Ekipler tarafından Muş'a getirilen F.K.'yı, ailesi gözyaşlarıyla karşıladı.

F.K., dağdaki teröristlerin Türkiye'de işkenceye maruz kalındığı gibi yalan yanlış söylemlerle örgüt mensuplarını kandıdığını belirtti. F.K., devletin tüm kanatlarını onlar için açtığını gördüğü an orada kaldığı her güne lanet ettiğini belirtti. Örgütün kamplarında Hz. Muhammed ve Allah hakkında alaycı tavırlar ve hatta küfürler edildiğini belirten F.K., "Teröristler eğer Türk polisinin şevkatini görseydi hemen teslim olurdu." ifadelerini kullandı.

Terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan F.K., bundan böyle Türkiye devletinin kanatları ve bayrağı altında yaşamak istediğine dikkat çekti. F.K.'nın emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edileceği öğrenildi.