CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ilan etmesi, terör örgütü PKK elebaşları tarafından memnuniyetle karşılandı.

Geçtiğimiz günlerde örgütün yayın organına konuşan PKK elebaşı Mustafa Karasu, Kılıçdaroğlu’nu aday gösteren Altılı Masa'ya destek vermişti. Altılı Masa'nın gücünün daha da arttığını söyleyen elebaşı, "Erdoğan’a en çok zararı biz verdik biz karşı çıktık. Ne diyorlar 'Son terörist kalıncaya kadar devam edeceğiz.' Bunun durması ancak demokratik değişimle olur. Bu konuda Emek ve Özgürlük İttifakı (HDP) üzerine düşeni yapacak" açıklamasında bulunmuştu.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin bir açıklama da PKK elebaşı Murat Karayılan'dan geldi.

Terörist başı Karayılan, örgütün kanalında yaptığı açıklamada Altılı Masa'ya destek oldu. Elebaşı, "14 Mayıs'ta yalnızca Cumhurbaşkanı değil, sistem seçilecektir. Altılı Masa'ya operasyon çekmek istediler ama Altılı Masa dağılmadı. Muhalefetin güçlendiği belirtilebilir." dedi.

Açıklamasında Öcalan'a özgürlük isteyen PKK'lı Karayılan şöyle konuştu:

"Önder Apo'nun fiziki olarak özgür olma vakti gelmiştir. Önder Apo'nun özgürlüğü için de mücadele yürütmeliyiz ve başlatacağımız hamleler bu temelde gelişmek durumundadır."