İçişleri Bakanlığı, Türkiye'nin terörle mücadelesine ilişkin yeni bir açıklamada bulundu. Açıklamada, ikna çalışmaları sonucunda PKK terör örgütü mensubu 2 teröristin daha teslim olduğu ifade edildi.

Bölücü terör örgütlerine mensup olan teröristleri ikna yolu ile teslim olmalarına zemin hazırlayan Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri, 2 teröristin daha teslim olmasını sağladı.

Bakanlığın açıklamasına göre, terör örgütü mensuplarının ikna yöntemiyle teslim olma süreçleri devam ediyor.

 

ÖRGÜT İÇİNDE ÇÖZÜLMELER SÜRÜYOR

Son dönemlerde büyük sıkıntı çeken bölücü terör örgütlerinden kaçarak teslim olan teröristlerin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.

Buna göre, İçişleri Bakanlığı'nın koordine ettiği Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen ikna çalışmaları netice verdi ve PKK terör örgütünden kaçtığı belirlenen 2 terörist daha güvenlik güçlerine gelip teslim oldu.

TESLİM OLAN TERÖRİST SAYISI 225'E YÜKSELDİ

2 teröristin 1993 ve 2016 yılları arasında bölücü terör örgütüne katılarak Suriye, Türkiye ve Irak gibi bölgelerde faaliyette bulunduğu prtaya çıktı. 2020 yılının başından bu yana ikna yöntemi ile PKK/KCK terör örgütlerinden kaçıp güvenlik güçlerine teslim olan terörist sayısı 225'e kadar çıktı.