Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Türkiye'nin terörle olan mücadelesi kapsamında başlatılan operasyonları başarılı bir şekilde tamamlamaya devam ediyor. Gelen bilgilere göre terör örgütü PKK'ya darbe üstüne darbe indirildi. Irak'ın kuzey bölgesinde komando birliklerinin gerçekleştirdiği arama-tarama çalışmalarının sonucunda bölücü terör örgütüne ait mağara, sığınak, silah ve mühimmat ele geçirildi.

PKK'YA AİT PEK ÇOK SİLAH BULUNDU

TSK tarafından gerçekleştirilen arama-tarama çalışmaları kapsamında bir adet RPG-7 roketatar, 12.7 mm Doçka uçaksavar silahı, 243 adet makineli tüfek mühimmatı, 5 adet RPG-7 roketatar mühimmatı, bir adet 60 mm havan, 2 adet el bombası, bir adet el yapımı patlayıcı basma düzeneği, 40 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği mühimmatı, 4 adet 60 mm havan mühimmatı, 82 çelik çekirdekli zırh delici mühimmat, 10 adet av tüfeği fişeği ve 2 adet anti personel mayını ele geçirildi.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SIĞINAĞINA ULAŞILDI

Yıldırım-2 Kavaklı operasyonu kapsamında hareket eden Hakkâri ve Van İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, PKK tarafından toprağa gömülen mühimmatlara ulaştı. Topraktan 77 roket sevk fişeği, 70 antitank roketatar mühimmatı, el bombası, 1 el yapımı patlayıcı düzeneği, 5 el yapımı patlayıcı yapmak için kullanılan malzemelerle beraber çok sayıda örgütsel döküman ve mühimmat çıktı.