Terör örgütü PKKTürk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) arka arkaya attığı darbelerde bitme noktasına geldi. Ancak bu noktaya geldiğini bir türlü kabullenemeyen kanlı terör örgütü, teröristlerin ölümünü haftalarca saklayarak dibe vurdukları gerçeğini saklamaya çalışıyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından 28 Eylül tarihinde yapılan duyuruda, kırmızı listede 10 milyon TL'lik ödülle aranan kod adı "Agit Civyan" olan Vahdettin Karay'ın öldüğü bildirilmişti. Terör örgütü ise bu gerçeği bir ay sakladıktan sonra kabullenmek zorunda kaldı.

ÜÇ TERÖRİSTLE BİRLİKTE ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

PKK'nın sözde Askeri Komuta Konseyi Üyesi ve Botan saha sorumlusu olan Egîd Civyan kod adlı Vahdettin Karay, beraberindeki "Canfeda Goyi" kod adlı Tekin Yıldırım ve "Hebûn Gırêspî" kod adlı Xelîl Kavus adlı teröristlerle birlikte; Van İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Özel Harekat ve komando birlikleri tarafından düzenlenen hava destekli operasyonla 11 Eylül tarihinde öldürüldü.

PKK terör örgütü ise teröristlerin ölümünü 30 gün boyunca gizlese de bugün kabul edip açıklamak durumunda kaldı.

Adı pek çok kanlı eylemin içinde yer alıyor

Sözde üst düzey komutan terörist Karay, Murat Karayılan'ın sağ koluydu. Üniversiteyi 1995 yılında örgüte katılmak için terk eden terörist 25 yıl boyunca pek çok kanlı eylemin içinde yer almıştı.