Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partisinden ihraç edilmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçadaroğlu'nun 'helalleşme' çıkışına yönelik zehir zemberek açıklamalarda bulunarak, 'Helalleşmek güzel bir şey ama herkesle helalleşemezsiniz. Biz PKK ile nasıl helalleşeceğiz.' ifadeleriyle Kılıçdaroğlu’na yüklendi.

Belediyenin toplantı salonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' çıkışına yönelik zehir zemberek açıklamalar yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun İngiltere gezisiyle ilgili olarak, "Amerika gezisini haberlerden izlemiştik. İngiltere gezisini çok takip edemedim. İngiltere'ye niye gitti? İngiltere'de kimlerle görüştü? Bilmiyorum. Ama Amberin Zaman ile fotoğraf paylaşmasını Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı'na yakıştıramadım. Helalleşmek güzel bir şey ama herkesle helalleşemezsiniz. Biz PKK ile nasıl helalleşeceğiz. Olmaz böyle bir şey. Helalleşilemeyecek şeyler var." dedi.

KILIÇDAROĞLU’NUN BAŞÖRTÜSÜ ÇIKIŞI

Özcan, başörtüsü ile ilgili sorun kalmadığını ifade ederek, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun doğru çıkışları var. Ama bazen de kamuoyunun anlamadığı, niye yaptı şimdi durup dururken dediği çıkışlar da yapıyor. Mesela başörtüsü meselesi. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu teklifi iyi niyetle yaptığına eminim. Ama siyasi sonuçlarını öngörmeden bu öneriyi ortaya attığını düşünüyorum. Başörtüsü ile ilgili bir sorun mu kaldı memlekette? Bir tane belediyede başörtülü diye mobbinge uğrayan, işten çıkartılan birini duydunuz mu? Kapalısı da var, açığı da var. Bu süreçte başını kapatan da var, açan da var. Bu zaten toplumsal bir mutabakat ile çözülmüştü." ifadelerini kullandı.