PKK elebaşlarından Murat Karayılan ile Cemil Bayık adlı teröristlerin postacısı olarak görev yapan ve PKK'nın büyük sırlarını bilen teröristin Diyarbakır ilindeki Lice kırsalında canlı olarak ele geçirildiği öğrenildi. Terörist, sorgu işlemlerinin tamamlanmasının ardından tutuklanarak cezaevine koyuldu. Operasyon, PKK terör örgütüne ait 20 yıllık arşivin ele geçirilmesinin ardından başlatıldığı da gelen bilgiler arasında.

ARŞİVDEKİ BİLGİLERDEN YOLA ÇIKILDI

terör örgütü PKK'ya yönelik Diyarbakır'ın Lice kırsalında başlatılan operasyonda PKK'ya ait 20 yıllık gizli bir arşiv ele geçirilmişti. Arşivde yer alan bilgilerle itirafçıların da bilgileri sonrasında operasyon başlatıldı. Bu kapsamda 1 teröristin sağ olarak yakalandığı öğrenildi.

KARAYILAN VE BAYIK'IK POSTACISI

Sağ olarak ele geçirilen teröristin, PKK elebaşları Murat Karayılan ile Cemil Bayık'a postacı olarak çalıştığı ortaya çıktı. Adı R.G. olan teröristin, örgütün elebaşlarından gelen bilgileri Lica kırsalında bulunan teröristlere götürdüğü, son istihbaratları da terör elebaşlarına ilettiği tespit edildi.

Sıklıkla Metina, Kandil ve Zap'a gidiyordu

Postacı görevindeki teröristin sık olarak örgütün yapılandığı yerler olan Metina, Kandil ve Zap'a giderek buradan talimat aldığı belirtildi. Teröristin canlı şekilde ele geçirilmesi ile vereceği bilgiler sayesinde PKK terör örgütünün dağ kadrosunda yer alan çözülmenin hızlanacağı ve farklı operasyonların başlamasına zemin hazırlayacağı belirtildi.

Tutuklanarak cezaevine gönderildi

Terör örgütü elebaşlarının postacısı olarak görev yapan R.G.'nin sorgu işlemlerinin sona ermesinden sonra tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi. Diğer yandan, operasyonun aslında 13 Kasım 2020 tarihinde yapıldığı, ancak gizlilik bakımından daha sonra açıklandığı ifade edildi.