Mehmetçik'in Irak bölgesinin kuzeyinde son 1 ayda gerçekleştirdiği operasyonlar kapsamında 82 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlar kapsamında teröristlerin bölgedeki hareket imkanının kaybolduğu ve örgütteki çözülmeleri hızlandığı ifade edildi.

Terör örgütü mensuplarının üstlerinden aldıkları talimatlara artık uymadıkları ve bunların da telsiz görüşmelerine yansıdğı ortaya çıktı.

PKK TERÖR ÖRGÜTÜNDE ÇÖZÜLME YAŞANIYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) son dönemlerde operasyonlara yoğunluk verdi. Bu bağlamda terör örgütlerinde çok önemli isimler etkisiz hale getirildi. Gelen verilere göre terör örgütünde bir çöküş yaşandığı belirlendi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre örgütün üst mensupları, kayıp haberlerini örgüte duyurmuyor.

Kayıp haberleri, terör örgütü mensuplarının olumsuz yönde etkilenmemesi adına saklanıyor. Terör örgütü PKK'nın örgüte yeni terörist bulamadığı için Suriye'den örgüt mensuplarını bazı bölgelere kaydırdığı ifade edildi.

TELSİZ GÖRÜŞMELERİ ORTAYA ÇIKTI

"Hezil" ve "Botan" kod adları olan iki terörist arasında gerçekleşen telsiz konuşması ortaya çıktı. Telsiz konuşmalarında Botan, Hezil isimli teröriste ulaşarak talimatları dinleyip dinlemedikleri hususunda bir soru yöneltiyor.

Hezil de talimatları dinlediğini ifade ediyor. Botan ise talimatların üzerinde durulmaması ve herhangi bir plan-program yapılmaması hususunu dile getirerek örgüt içindeki disiplinsizlikten yakınıyor.

Hezil, talimatları dinleyerek plan-program yaptıklarını ifade edince Botan, "Nasıl ya? Liderlikten o kadar talimat geliyor, bütün bunlar boşuna mı? Arkadaşlar talimatları dinlemeli. Anladın mı?" şeklinde yakınmaya devam ediyor. Hezil ise anladığını ifade ediyor.