CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, eski erkek arkadaşı tarafından vahşi bir şekilde öldürülen Pınar Gültekin'in babasını arayarak, "Davadan vazgeç." dediği iddialarına yanıt verdi. Girgin, bu konuda ortada herhangi bir ima dahi ortaya çıkarsa sadece CHP'den değil, milletvekilliğinden de istifa edeceğini açıkladı.

Muğla'da üniversite öğrencisi olan ve eski erkek arkadaşı tarafından diri diri yakılarak öldürülen Pınar Gültekin cinayetinden sonra CHP'li bir milletvekilinin telefonla baba Sıddık Gültekin'i arayıp davadan vazgeçmesini söylediği iddialarının ardından CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin'den bir açıklama geldi.

'GÜLTEKİN AİLESİNİ SADECE TAZİYE AMAÇLI ARADIM'

Sosyal medya platformu Twitter'da bulunan hesabından bir açıklama yapan CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, cinayetin ardından Gültekin ailesini arayan tek milletvekili olduğunu savunarak, Pınar Gültekin'in cenazesinin ardından, yani 23 Temmuz 2020 tarihinde mağdur ailesini yalnızca taziye amaçlı aradığını, bunun dışında hiçbir diyalogları olmadığını dile getirdi.

'EN UFAK BİR İMA VARSA MİLLETVEKİLLİĞİNDEN İSTİFA EDERİM'

Girgin, tüm bunlara rağmen insani bir arama yaparak taziye sunmasının, nasıl bu noktaya geldiğini anlamadığını ima etti. Girgin, davaya kendisinin müdahil olduğuna ilişkin ortada en ufak bir kanıt, bulgu, teknik bilgi veya ima olması durumunda yalnızca CHP'den değil, milletvekilliğinden de istifa edeceğinin garantisini verdi.