Muğla'daki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in, eski erkek arkadaşı tarafından cani bir şekilde öldürülmesi olayı, Türkiye'yi yasa boğmuştu. Korkunç olayın ardından CHP'li bir milletvekilinin, Pınar Gültekin'in babası olan Sıddık Gültekin'i telefonla arayarak davadan vazgeçmesini istediği öğrenildi. Baba Sıddık Gültekin, kendisini arayan kişinin CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin olduğunu açıkladı.

Baba Gültekin'in konuyla ilgili açıklamaları özetle şöyle:

"Ayın 23'ünde telefon geldi. Arayan kişi kendisinin Muğla Milletvekili Süleyman Girgin olduğunu belirterek taziyelerini gönderdi. Taziye kelimesini kullandıktan sonra 'davadan vazgeç' dedi. Kamu davasının devam ettiğini söyleyerek 'Senin yanındayız, gereken neyse yapacağız' dediler.

KATİLİN ANNESİ CHP İLÇE BAŞKANLIĞINDA

Karşı tarafın annesi CHP ilçe başkanlığında, bunu biliyorum. Onlar aynı partide. Söylediğim her şey, harfi harfine doğru. Aksini ispat ederlerse intihar edeceğimi söylemiştim. Sizin kızınız olsa bunu kabul eder misiniz? Ben reddettim. Telefonu ve olayı kapattım. Kızımın taziyesi bittikten 20 gün sonra CHP ilçe başkanı Aydın Sadık beyefendi akrabalarımı, arkadaşlarımı devreye soktu. Geldiler, inanmadım önce.

Fotoğraf: Muğla Milletvekili Süleyman Girgin

SÜLEYMAN GİRGİN AKRABALARIMI KULLANDI

Sizi kim aradı diye sordum, Süleyman Girgin diye yanıt verdiler. Telefonu çıkartmasını istedim çıkarttı. Onu arayan kişinin beni arayan kişiyle aynı olduğunu gördüm. Beni defalarca kez aradı, defalarca kez görüştük. 'İstediğin kadar para veririz, davadan vazgeç' dediler. Kızıma Muğla'dan iftiralar atıldı. Ben bu davadan vazgeçmeyeceğim. Yaşayan bir ölüyüm.

OLANLARI CHP'YE MAL ETMİYORUM, KİŞİLER ÜSTÜNDEN KONUŞUYORUM

İstanbul'a geldiğim zaman iki kez daha aradı. Benim siyasi bir çıkarım yok, neden yalan söyleyeyim? Bütün Türkiye'nin önünde söylüyorum. Haberlere üzülüyorum, hiçbir siyasi partiye üye değilim ve olmayacağım. Neden iftira atayım? İftira atmıyor, olanları CHP'ye mal etmiyorum. Ben sadece kişiler üzerinden konuşuyorum.

Sonra Veli Ağbaba beni aradı ona da aynı şeyi söyledim. Özgür Özel Bey aradı, hep aynı şeyi söyledim. 4 Ocak 2021'de açıklama yapacaktım ama ortada çok yalan haber olduğu için bugün yapmaya mecbur kaldım.

Fotoğraf: Diri diri yakılarak öldürülen Pınar Gültekin

HABERLER ÇIKMADAN CHP'Lİ BAŞKANI GÖREVDEN ALDILAR

Haberler çıkmadan önce CHP'li başkanı görevinden aldılar. Diyelim ki yalan söylüyorum, ilçe başkanı niçin yalan söylesin? Neden 10 kez arasın? Bazı insanlar malına ve parasına çok güveniyor. Arkadaşlar, benim kızım satılık değil. Diri diri yakıldı. Bu kabul edilemez. Artık Pınar'lar ölmesin, ülkede kadın cinayeti olmasın. Bütün Türkiye'nin arkamda olduğunu hissediyorum. Soru almayacağım, teşekkürler."


Haber düzenleme: Ecem Köksal