Son dönemlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nin adı "taciz" ve "tecavüz" kelimeleri ile yan yana gelirken CHP yönetiminin bu konuda  hiçbir şey yapmaması, tek kelime etmemesi gözlerden kaçmamıştı. CHP'lilerin, kızını bir caniye kurban veren Gültekin ailesini davadan vazgeçmeleri konusunda uyardıkları ortaya çıkmıştı. CHP'li Muğla milletvekillerinden biri, merhum Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin'i arayarak, kızının katili olan Cemal Metin Avcı'ya açtıkları davadan vazgeçmelerini talep etmişti. Baba Gültekin bu teklif karşısında şaşırıp kalırken yaşanan o anları CHP Grup Başkanvekilleri'ne anlattı.

PINAR'I SİYASETE ALET ETMEK İSTEMİYORUM

Bu konuyla ilgili ayın 4'ünde gerçekleşecek olan mahkemeden sonra açıklama yapacağını dile getiren Sıddık Gültekin, avukatının söylediği her şeyi doğrulayarak, "Neden iftira atayım ki, CHP'den hiçbir milletvekilini tanımıyorum. Farz edelim ki yalan söylüyorum, peki o halde bir CHP İlçe Başkanı neden yalan atıyor? Ortada onun adı var, bana 10 kere söyledi. Şahitlerim de var. Ben bu konuyu avukatla konuşalı 5-6 ay oluyor. Bu zamana kadar saklamıştım. Kızımı siyasete alet etmek istemiyorum." sözlerini kaydetti.

'BENİ CHP'DEN ARAYAN İSMİ AÇIKLAYACAĞIM'

Baba Gültekin, kendisine küstah teklifi yapan vekilin adını yakın zamanda vereceğini söyleyerek, "Zaten kendisini belli ediyor. Madem telefon açtın, neredeyse 2 dakika konuştun, doğrudur. Biz zaten az konuştuk, öz konuştuk. Söylediği şeyi duyunca beynimden vurulmuşa döndüm. Bana 'Davadan vazgeç' gibi bir cümle kurmadı. Katilin, (Cemal Metin Avcı) ailesini rahat bırak dedi. Bizim Güneydoğu ve Doğu'da eskiden kalma 'kan davalarımız' var, bunlar da o yüzden tutuşmuşlar. Bu sanırım vekilin iyi niyetinden kaynaklanıyor, aracı olmak istedi ama eline yüzüne bulaştırdı." dedi.

CHP'DEN DÖRT İSİM YER ALIYOR

Baba Sıddık Gültekin, katledilen kızı Pınar Gültekin'in davasıyla alakalı olarak kendisine getirilen küstah, saygısız teklif hususunda teklifi getiren isimler ve şikayet ettiği isimler şeklinde toplamda 4 CHP'linin adını andı.

Bunlar teklifi getiren kişilerden CHP'li ilçe başkanı, yine CHP'li bir milletvekili ile şikayet ettiği isimler olarak CHP'nin Grup Başkanvekilleri Veli Ağbaba ve Özür Özel oldu.