Geçtiğimiz gün Paris'te tarihi anlar yaşandı. Geçtiğimiz maçta Pierre Webo'nun, 4'üncü hakemin ırkçı söylemlerine maruz kalması sebebiyle ertelenen maçtan sonra Parc des Princes Stadı'nda yeni bir maç düzenlendi. Maç kaldığı yerden devam etti. 

Maçtan önce Şampiyonlar Ligi müziği çaldıktan sonra oyuncular karşılık bir şekilde daire şeklinde dizildi ve diz çökerek yumruklarını havaya kaldırdı. Oyuncular böylelikle hem ırkçılığa uğrayan Pierre Webo için destekte bulundular, hem de ırkçılığı protesto ettiler.

WEBO GÖZYAŞLARI İÇİNDE ALKIŞ TUTTU

Medipol Başakşehir Yardımcı Antrenörü Pierre Webo, olanları gözyaşları içinde seyrederek oyuncuların bu davranışını alkışladı. Webo'nun gözyaşları içinde PSG ve Başakşehir'li oyuncları alkışladığı o anlar saniye saniye kameralara yansıdı.

PSG-BAŞAKŞEHİR MAÇINDAKİ IRKÇILIK OLAYI

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu 6'ncı ve son maçında karşı karşıya gelen Paris Saint-Germain ile İstanbul Başakşehir maçında bir ırkçılık skandalı yaşandı.

Maçta 4'üncü hakem olarak görev yapan Constantin Sebastian Coltescu, Başakşehir'in yardımcı antrenörü Pierre Webo'ya karşı ırkçı söylemlerde bulunarak bir skandala imza attı.

YEDEK KULÜBESİNDE İŞLER KIZIŞTI

Maçın 14. dakikasında Pierre Webo kırmızı kart gördükten sonra maçın 4'üncü hakemi Coltescu'nun ırkçı söylemlerine maruz kaldı. Ardından PSG'li ve Başakşehir'li oyuncular sahayı terk edip soyunma odasına girdi.

SAHAYA ÇIKMAYI REDDETTİLER

Irkçılık skandalından sonra Başakşehir'in Twitter hesabından bir paylaşım yapıldı. Paylaşımda, Pierre Webo'ya ırkçılık yapıldığından ötürü oyuncuların sahaya çıkmama kararı aldığı belirtildi.