Son dönemlerde İslam ırkçılığı ile gündeme gelen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron; İslamofobi olduğunu gözler önüne sererek İslam dini karşıtı kampanyalar başlatmış, ayrıca peygamber efendimiz Hz. Muhammed'e açıkça hakaret eden bir karikatürü devlet binalarına yansıtmıştı. Pakistan Dışişleri Bakanlığı bu konuyla ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. Açıklamada, Fransa'nın İslamabat Büyükelçisi'nin konuyla ilgili izahat vermesi için Pakistan'a çağırıldığı belirtildi.

MACRON'UN İSLAM KARŞITI AÇIKLAMALARI

Conflans-Sainte-Honorine semtinde öldürülen öğretmen Samuel Paty'nin cenaze törenine ilişkin konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, törende özgürlüklerini savunacaklarını belirtmiş ve alenen Hz. Muhammed'e hakaret etmek üzere çizilmiş bir karikatürü savunarak karikatürden vazgeçmeyeceklerini söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a sert çıkış

Geçtiğimiz gün Malatya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce de defalarca kez vurguladığı gibi Macron'un zihinsel bir noktada tedaviye ihtiyacı olduğunu belirtmiş, "Yatıyor kalkıyor benimle uğraşıyor. Sen önce bir kendine bak. Nereye gidiyorsun ona bak." demişti.