Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, koronavirüs (covid-19) aşısının toplu olarak uygulanacağı tarihe ilişkin ipucu verdi. Peskov'un açıklamalarına göre, koronavirüs toplu aşılama sürecinin Aralık ayının sonuna kadar başlaması ve söz konusu sürecin aşamalı şekilde devam etmesi bekleniyor.

Peskov, kesin bir tarih veremeyeceğini, ancak sürecin yılbaşından önce başlaması gerektiğini ifade etti. Beklentilerin bu yönde olduğunu söyleyen Peskov, aşılama sürecinin gönüllülük kapsamında sürdürüleceğini beyan etti.

 

İSTEYEN HERKES COVID-19 AŞISI OLABİLECEK Mİ?

Peskov, isteyen her vatandaşın aşı olup olamayacağına ilişkin soruları yanıtladı. Bu konuda konuşmak için erken olduğunu belirten Peskov, aşılama sürecinin belirli düzeyde aşamalı olarak devam edeceğini, ancak görevlerinin söz konusu aşamaları en az seviyeye indirmek olduğunu beyan etti.

TARİH GÖRÜŞÜLÜYOR

Koronavirüs mücadele merkezinin bu görev üzerinde çalışma yaptığını açıklayan Peskov, nüfusun geniş böümleri için yetecek partiler halinde aşı üretiminin hangi tarihte başlayacağına yönelik soruya ise, tarihlerin görüşüldüğünü söyleyerek yanıt verdi. 2020 sonuna kadar üretimi planlanan aşıların miktarına ilişkin bilgi vermeyen Peskov, bunun cevabın Rusya Ticaret Bakanlığı tarafından verilebileceğini açıkladı.