Kkoronavirüsü Bill Gates, Rockefeller ailesi ve George Soros mu üretti? Dünyayı etkisi alınan alan koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin bir çok iddia ortaya atılmıştı.

Koronavirüsün laboratuvar ortamında üretildiğini iddiaları yeniden gündeme geldi. Peru'daki bir yerel mahkeme koronavirüs salgınının nasıl yayıldığına ilişkin inceleme kararı başlattı.

"Hata sonucu oluştu"

Mahkeme, Covid-19'u zengin ünlü isimlerin ürettiğini iddia ederek, Microsoft kurucusu ABD'li iş insanı Bill Gates, İş insanı George Soros ve dünyanın en zengin ailesi Rockefeller'ın hatası yüzünden oluştuğunu iddia etti.

 Peru'daki Chincha ve Pisco Mahkemesindeki hakimlerin aldığı bu karar tepkilere neden oldu.

Rus medyasındaki bir habere göre, 

"Bill Gates, Soros, Rockefeller gibi yeni dünya düzeninin yaratıcıları dışında hiçbir dünya hükümeti, gerçek ve tüzel kişiler bu salgının öngörülebilir nitelikte olduğunu iddia edemez" 

açıklaması, mahkemenin soruşturma dosyasında yer alıyor.

Kararı verenlere soruşturma açıldı

Rus medyasında çıkan habere göre, "Bill Gates, Soros, Rockefeller gibi yeni dünya düzeninin yaratıcıları dışında hiçbir dünya hükümeti, gerçek ve tüzel kişiler bu salgının öngörülebilir nitelikte olduğunu iddia edemez" açıklaması, mahkemenin soruşturma metninde yer alıyor.