İsmail Kartal'ın teknik direktörlüğünü yaptığı Persepolis, geçtiğimiz cumartesi günü Esteghlal Khuzestan ile golsüz berabere kaldı. 2 puan bırakan İran temsilcisi ligin bitmesine 5 hafta kala bir maç fazlasıyla zirvenin 6 puan gerisinde kaldı ve şampiyonluk şansını bir hayli zora soktu.

Bu maç sonrası bir dönem Persepolis forması giyen eski futbolcu Amir Hossein Aslanian, İran basınından Tasnim'e değerlendirmelerde bulundu.

Ligde bitime 5 hafta kala lider Tractor Sazi'nin bir maç fazlasıyla 6 puan gerisinde kalan eski takımı için şampiyonluk umutlarının azaldığını dile getiren Aslanian, İsmail Kartal'ın performansı ile ilgili  "Kartal'ı eleştiremeyiz çünkü Persepolis'te bu sene oyuncu sıkıntısı yaşanıyordu." ifadelerini kullandı.

Takımdan 8 futbolcunun gönderilmesi gerektiğini savunan ve bu yönde İsmail Kartal'a mesaj veren 46 yaşındaki Aslanian, "Bu takım neredeyse tükenmiş durumda ve gelecek sezon için bir makyaja ihtiyacı var. Persepolis'ten 8 oyuncunun gönderilmesi gerekiyor çünkü bazı oyuncular yaşlı ve bazıları da teknik olarak takıma yardımcı olamıyor" şeklinde konuştu.