Ağustos ayında kaydedilen görüntülerde otizimli bir gencin öfke nöbeti geçirdiği gerekçesiyle görevliler tarafından, başkalarına ve kendisine zarar vermemesi adına kollarının arkada birleştirilerek bir bez yordamıyla bağlandığı görülmüştü.

Olayla ilgili açıklama yapan yetkililer ise, olayın en yakın zamanda aydınlatılacağına ilişkin açıklamada bulunmuştu. Müfettişlerirn titizlikle çalıştığını da vurgulayan yetkililerden sonra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından da geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Başsavcılık, sorumluların bulunması için çalışmalara başladı.

BAKANLIK: NE SEBEPLE OLURSA OLSUN KABUL EDİLEMEZ

İstanbul Pendik'teki İstanbul Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin bahçesinde yaşanan olaya dahil olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sebebi ne olursa olsun böyle bir olayın kabul edilemez olduğunun altını çizerek müfettişlerin bu konuda görevlendirildiğini belirterek kapsamlı bir soruşturmanın başlatıldığını bildirdi.

Bu bağlamda müfettişler, güvenlik kamerası görüntülerini inceleyecek, personel ve yöneticilerin beyanlarına başvurarak bu olayın sorumlularını belirleyecek.