Güvenlik güçlerinin Pençe-Kaplan Kara Harekâtı kapsamında, Irak'ın kuzey bölgesinde yer alan Haftanin'deki 30 yıllık PKK hakimiyeti son buldu.

HAFTANİN'DE TERÖRİSTLERİN KÖKÜ KURUDU

Haftanin bölgesi, geçmiş zamanlarda PKK terör örgütü tarafından özel bir kamp olarak kullanılıyor, bu sözde kamplarda teröristleri eğiterek Türkiye'ye ait üs bölgelere saldırmaları için gönderiyorlardı. Bölgede kongreler yapıp halay çeken, bununla da yetinmeyip dağlara İmralı'daki Abdullah Öcalan'ın adını yazan PKK'lıların sonu geldi.

17 Haziran tarihinde Mehmetçik tarafından Şırnak ilinin Uludere ilçesinin tam karşısında yer alan bölgede başlattığı hava destekli Pençe ve Kaplan Kara Harekâtı ile, PKK terör örgütünün yaklaşık olarak 30 yıldır tuttuğu hakimiyet zincirleri kırıldı.

MEHMETÇİK 5 KAMPI TALAN ETTİ

Haftanin'de yer alan, PKK terör örgütünün sözde askeri kanadı eğitim kamplarının bulunduğu Ghakhawi, Hantur, Kohareş, Mamand ve Kesrok kaplarıyla birlikte Manin, Pirbela, Banik ve Evlehe alanlarının içinde yer alan barınaklar da Mehmetçik tarafından imha edildi.

Karadan fırtına obüsleri, havadan SİHA'lar ve Atak helikopter filosunun desteğiyle gerçekleşen nokta atışları kapsamında teröristler tarafından jeneratörle çalıştırılan hiltiler ile teröristlerin kazma kürek kullanarak uzattıkları 20'den fazla tünel, mühimmatların tutulduğu 30'dan fazla cephanelik ile örgüt tarafından onlarca yıldır kullanılan 803 gözetleme noktasıyla barınakların oluşturduğu hedefler de operasyon kapsamında imha edildi.