Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Tiflis İpek Yolu Forumu'nda yaptığı konuşmada "Barış Kavşağı" projesini uluslararası toplumla paylaştı.

Projede, Azerbaycan ile Ermenistan arasında 2'nci Karabağ Savaşı'nın ateşkes şartları arasında açılması öngörülen Zengezur Koridoru'nun da olması dikkati çekti.

Projeyle, Zengezur'un yanı sıra, Ermenistan'ın hem Azerbaycan hem de Türkiye'yle kara ve demiryoluyla bağlantı kurması planlanıyor.

Projenin Ermenistan, Türkiye, Gürcistan, Azerbaycan ve İran arasında yolların, demiryollarının, boru ve iletim hatlarının onarılması, inşa edilmesi ve faaliyete geçirilmesini içerdiğini ifade eden Paşinyan, "her ülkenin sınır ve gümrük kontrolünü kendi devlet kurumlarıyla uygulayacağını" söyledi.

Forumda Paşinyan ayrıca, önümüzdeki aylarda Azerbaycan'la bir barış anlaşması imzalayı umduğunu belirtti. Paşinyan, barış istediğini daha önce de defalarca dile getirmişti. Azerbaycan'la Ermenistan'ın en geç 2024 ortasında barış anlaşması imzalaması bekleniyor.

Hem Türk makamları hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce de savaşın bir an önce sonlandırılıp bölgede normalleşmeye geçilmesi çağrısında bulunmuştu.

KAYNAK:haber7.com