Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan Dışişleri Bakanı Zograb Mnatsakanya'nın görevine son verdiğini açıkladı.

Sırra kadem basmasının ardından ilk defa Ermenistan parlamentosu Ulusal Meclis’te konuşma yapan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Zograb Mnatsakanya'nın görevden alındığını duyurdu. 

 

ERMENİ HALKI ÖFKELİ

27 Eylül 2020 tarihinde Ermenistan tarafının Azerbaycan'a saldırmasıyla büyük bir savaşın fitili ateşlendi. O tarihten itibaren 44 gün boyunca Dağlık Karabağ'daki cephe hattında Azerbaycan ve Ermenistan orduları arasındaki çatışmalar her gün devam etti. Ermenistan ordusu, cephede galibiyet yüzü göremeyince soluğu sivillere saldırmakta aldı. Azerbaycan ise askeri başarısını tüm dünyaya göstererek Ermeni askerleri her cephede bozguna uğrattı. 44 gün süren savaşın sonunda galip gelen taraf Azerbaycan oldu. Bu durum, Ermeni halkını oldukça kızdırdı.

SOKAKLARA DÖKÜLÜP PAŞİNYAN'I İSTİFAYA ÇAĞIRDILAR

Azerbaycan halkı ellerine bayraklar alıp sokaklarda doyasıya kutlama yaparken Ermenistan halkı öfkeyle toplanarak hükümet binasına yürüdü. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın ateşkese imza atarak Dağlık Karabağ'ı Azerbaycan'a teslim etmesini hazmedemeyen Ermeni halkı, Paşinyan'ın konutuna girerek orayı savaş alanına çevirdi. O esnada Paşinyan sırra kadem bastı ve günlerce ortaya çıkmadı. 

MUHALEFET ULTİMATOM VERDİ

Ermeni halkı ve Ermenistan'daki muhalefet tarafı, Başbakan Paşinyan'ın istifa etmesini istedi. Hatta muhalefet tarafı, Paşinyan'ın istifa etmesi için ultimatom verdi. Ancak Paşinyan, istifa çağrılarına komple kulaklarını tıkamıştı. Bugün bir açıklama yapan Paşinyan, istifa etmek adına hiçbir adım atmayacağını, böyle bir konunun gündeminde olmadığını söyledi.