Mersin'de yaşayan 35 yaşındaki Fatma Polat ve Almanya'da restoran işleten 51 yaşındaki Mustafa Zülküflü, birlikte kuracakları bir hayatın temelini atmaya başladıkları esnada büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

Nikah işlemleri için Almanya'dan Mersin'e gelen Zülküflü, yorgunluğa yenik düşüp merkez Yenişehir ilçesinde parkta uyuyakalınca düğün parasını çaldırdı. Çift soluğu adliyede alıp suç duyurusunda bulundu.

BİR ADAM ŞÜPHELİ BİR ŞEKİLDE ÖNLERİNDEN GEÇTİ

Fatma Polat, Cumartesi gününü fotoğraf çekimine ayırdıklarını ve çekimlerin ardından bir restorantta yemek yiyerek kutlama yaptıklarını vurguladı. Restorandan çıkıp gördükleri küçük bir bahçede mola veren çift, burada uyuyakaldı.

Polat, "Gece biraz da geç saatlerdi, 02.00-03.00 sıralarıydı. O sırada bir beyefendi iki defa önümüzden geçti; 'ne arıyorsunuz' diye sordum, 'eşimi' ya da 'arkadaşımı arıyorum' gibi bir şey söyledi. Daha sonra eşimin uyuduğunu görünce ben de dalmışım." dedi.

'BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ'

Polat, 4-5 saat uyukalmalarının imkansız olduğunu belirterek, "Sabah bir uyandık ki, eşimin çantasında bin 800 euro, iki tane cep telefonu ve benim çantam yok. Çantamın içinde 650 TL para, birkaç gün önce aldığımız cep telefonu ve kimlik kartlarım vardı. İki defa önümüzden geçen beyefendiden şüpheleniyoruz." dedi.

'KİMSE BİZİ UYARMADI'

Uyuyakaldıklarını gören biri tarafından kendilerine bir şey koklatıldığını düşünen Polat, "Bizi orada kesebilirlerdi de. Bize bir şey olmuş olabilirdi, belki hastalandık, belki kalp krizi geçirdik. Neden kimse polisi aramadı? Neden kimse 'burası uyunacak yer mi' diye bizi uyandırmadı? Daldığımızı gören birinin bize bir şey koklatmış olabileceğini düşünüyoruz." şeklinde konuştu.