Adalet Bakanlığı, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e yönelik sosyal medya platformundan hakaret içerikli paylaşımda bulunan avukat ve ara bulucu Mert Yaşar hakkında disiplin soruşturması başlattı.

Soruşturma başlatıldı

Gelen son bilgiye göre, Adalet Bakanlığı, ara bulucu olarak da görev yapan Mert Yaşar hakkında Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu Yönetmeliği'nin ilgili maddeleri uyarınca disiplin soruşturması başlatılmasına karar verdi.

Bu disiplin soruşturmasının tamamlanmasının ardından Arabuluculuk Kurulu, Mert Yaşar'ın ara buluculuktan çıkarılıp çıkarılmamasına karar verecek. Bunun yanı sıra Bakanlık, Mert Yaşar hakkında İstanbul Barosunca disiplin soruşturması başlatılması için de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazı gönderdi.

Ne olmuştu? 

Avukat ve ara bulucu Mert Yaşar, sosyal medya üzerinden AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'le ilgili iğrenç bir paylaşımda bulundu. Sosyal medya üzerinden FETÖ'cü yapılanmayla ilgili görüşlerini bildiren Özlem Zengin'i hedef alan avukat Mert Yaşar, ilkel bir İngiliz geleneğini ima ederek haysiyetsiz paylaşımda bulundu.