AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, Kanal 7 ekranlarında Mehmet Acet'in sunduğu 'Başkent Kulusi' programında mühim açıklamalarda bulunuyor.


'Başkent Kulusi' programına konuk olan Özlem Zengin, canlı yayında Mehmet Acet'in gündeme dair sorularını cevaplıyor.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin'in açıklamalarından satır başları şu şekilde; 


JOE BİDEN'IN 'SOYKIRIM' KARARI


Son derece eski bir tartışma Türkiye kamuoyunun çok yakınen işittiği çalışılmış çok profesyonel bir konu bu.


1970'lerde ASALA diye bir terör örgütü ortaya çıkıyor. Bizim Türk diplomatlarımızı ve vatandaşlarımızı dışarıda öldürüyorlar. Bunlar bir taraftan siyasallaşmaya çalışırken terörü kullanarak dünya kamuoyunda kendi siyasetlerini haklı olarak ortaya koyma çabalarına girişiyorlar. 


"HDP'NİN AÇIKLAMASI KİMSEYİ ŞARŞITMAMALI!"


Yani buradan yolar çıktığımızda HDP'nin açıklaması kimseyi şaşırtmamalı. Tamamen uydurma tarihi ve hukuki gerçeklere asla uymayan bir şey bu. Hiçbir mahkeme kararı hiçbir belge olmaksızın siyaset ortaya koyma çabaları.


Bu meselenin hukuki anlamda ispat edilmiş hiçbir şeyi yok. Birinci dünya savaşı şartlarını da asla unutmamak lazım.1948'deki o sözleşmenin hiçbir şartına uymayan kasten öldürmeyi asla hedeflemeyen bir şeyden bahsediyoruz. 


"TÜRKİYE BU KONUDA BİR HATA YAPMADI"


Türkiye bir hata yaptığı için bunlar olmuyor. Türkiye kendi duruşunu ortaya koyuyor. Biz Suriye'de yaptıklarımızdan pişman mıyız yani? ABD ile ayrışmayacak mıydık yani? Bunu söyleyenler "Aaaa ne kadar yaramaz çocuksunuz, ABD'nin sözünden mi çıktınız?" demek istiyorlar.