CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan Özgür Özel partisinin Düzce il kongresinde açıklamalarda bulundu.

CHP'de kadro hareketi başlattıklarını söyleyen Özel, CHP'nin herkesi kucaklayan anlayışla hareket etmesi gerektiğine işaret ederek, meclis dışında kalanlar da dahil tüm partilere ve sandık başına gitmeyenlere de dokunan siyasetin hedeflenmesi gerektiğini ifade etti.

"Genç kadrolara ihtiyaç var"

Parti yönetiminde genç kadrolara ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Özgür Özel, "Gencecik kadrolarla, daha çok kadınlar, daha çok gençler ve bakıldığında genç milletvekilleri, genç parti meclis üyeleriyle, parti meclisine ve yönetim kademelerine bakıldığında, örgütün kendini göreceği ve her birinin aktif birer vekil olduğu, MYK'sinin, parti meclisinin, il başkanının, ilçe başkanının, milletvekilinin aktif birer figür olduğu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin her yerde herkesle konuşan, hep birlikte çalışan bir örgüte dönüştüğü süreci örgütlemek durumundayız" diye konuştu.

Özel, kongre salonundançıkışta bir vatandaşın, CHP'den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a haklarının geri verilip verilmeyeceği ile ilgili sorusuna cevap verdi.

Tanju Özcan kararını parti meclisi verecek

Özel, "Tanju benim arkadaşım, kardeşim. Parti Meclisi verecek kararı. 5 Kasım'da seçilecek Meclis karar verecek. Bana kalsa ben Tanju'yu evimde yatırırım, Tanju bizim kardeşimiz ama Parti Meclisinin vereceği bir karara genel başkanın bir şey söylemesi doğru değil" ifadelerini kullandı.