CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 2023 seçimleriyle ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Türkiye’de ittifak siyasetine ihtiyaç olduğunu 1994 seçimlerinden örnek vererek, “4 parti yüzde 20 küsur alsın bir tanesi yüzde 22 alsın, 100. yılda iktidar olalım. Onun yerine bu ülkede oy kullananların en az yarısından bir fazlasının oyunu almış bir iktidarın gelmesinden doğru bir şey yok. O yüzden biz ittifak siyasetini önemsiyoruz” dedi.

İttifak siyasetine ihtiyaç olduğunu söyleyen Özel, "50+1'le gelecek kucaklaşma; yani seçmen sandığa giderken bir kucaklaşmaya oy verecek. Yüzde 60'ın üzerinde bir oyla ve yüzde 70'in üzerinde onayla gelecek olan bir cumhuriyet iktidarından bahsediyoruz" dedi.

"İKTİDARIN 50+1'LE SEÇİLMESİNDEN DAHA DOĞRU BİR ŞEY YOK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandığı 1994 seçimlerini hatırlatan Özel, "4 parti yüzde 20 küsur alsın bir tanesi yüzde 22 alsın, 100. yılda iktidar olalım. Onun yerine bu ülkede oy kullananların en az yarısından bir fazlasının oyunu almış bir iktidarın gelmesinden doğru bir şey yok. O yüzden biz ittifak siyasetini hem önemsiyoruz hem Cumhuriyet'in ikinci yüzyılına giriş açısından şans olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanının 50+1'le seçilmesi şartı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle gelmişti. Özel'in, Millet İttifakı'nın "en büyük projesi" olan "parlamenter sisteme dönüş" tezini çürütmesi sosyal medyada gündem oldu.

Özel'in "Yüzde 60 oyla ve yüzde 70 onayla" demesi de akıllara HDP ile yapılacak işbirliğini getirdi.