Adı sürekli olarak Twitter'da gündem olan Kadir Şeker, Konya'da 35 yaşındaki Ayşe Dırla'yı 32 yaşındaki sevgilisi Özgür Duran tarafından darp edilirken görmüş, bu olaya sessiz kalamayarak kadına yardım etmişti. Özgür Duran'ı yanlışlıkla kalbinden bıçaklayarak ölümüne sebep olan Kadir Şeker hakkında 12,5 yıl hapis cezası kararı verilmişti.

Tutuklanarak cezaevine gönderilen 20 yaşındaki Kadir Şeker'in tutuksuz yargılanması ve haksız tahrik indiriminin en üst sınırdan uygulanması için başsavcılık ve avukatlar harekete geçmişti. Ancak bugün gelen bir habere göre harekete geçenlerin sadece savcılık ve avukatlar olmadığı öğrenildi.

ÖZGÜR DURAN'IN AİLESİ CEZAYI AZ BULDU

Kadir Şeker'in yanlışlıkla öldürdüğü Özgür Duran'ın ailesinin avukatları, Kadir Şeker'e verilen cezayı az buldukları gerekçesiyle Konya Bölge Adliye Mahkemesi'ne başvurdu.

Avukat Furkan Akbulut ve Mehmet Zengin, mahkemeye bir dilekçe verdi. Bu bağlamda dilekçede, mahkemenin yazılı dosya kapsamında verdiği kararın yasa ve usule aykırı olduğu belirtilerek kararın istinaf edildiği yazıldı. Avukat Akbulut, ayrıntılı istinaf dilekçelerini gerekçeli kararın kendilerine tebliğ edilmesinin ardından sunacağını bildirdi.