Muş İl Emniyet Müdürlüğü Polis Özel Harekat timleri merkeze bağlı Karaağaç beldesi kırsalında senaryo gereği meskun mahalde eylem hazırlığında olan terörist için harekete geçti.

Gerçek mühimmat, ses ve sis bombalarının kullanıldığı tatbikatta terörist etkisiz hale getirildi. 280 metre uzaklıktaki hedefin vurulmasıyla Türk bayrağı açıldı. Gerçeği aratmayan tatbikat, polis ekiplerinin dağın zirvesinde 'Muş Polis Özel Harekat' yazılı pankartı açmasıyla son buldu.

Vali İlker Gürbüz, “Hem arazi, hem meskun mahal bir arada karma bir terörist eyleme karşı operasyon mizanseniyle tatbikat yapıldı” diyen Vali Gündüzöz, “Arkadaşlarımızın eğitimlerini gözden geçirmeleri, gerçeğine çok yakın bu olaylarda tekrar tekrar tecrübe kazanmalarını sağlayan önemli bir uygulamadır. Burada tatbikatlarını yine kardeş kuruluş jandarma teşkilatımız ile birlikte izledik. Artık jandarma, emniyet bir arada, koordinasyon içerisinde faaliyet göstermektedir. Hem istihbarat paylaşımı hem çeşitli tatbikatlarını da bir arada yapabilmektedir. Bu bize büyük bir avantaj sağlamaktadır. Bugün burada Özel Harekâtçıların gerçekten gerçek hayatta olduğu gibi gerçeğine çok yakın bir operasyonel faaliyetini izlemekten gurur duyduk, mutluluk duyduk. Keskin nişancımızın uzaktan balonu vurup, Türk bayrağını meydana çıkarması da ayrı bir gurur verici hareketti” dedi.

Bölgede özellikle de Bingöl-Diyarbakır-Muş üçgenindeki Şenyayla'da terörün olmadığını Vali Gündüzöz, “Bölgemiz gerçekten bir huzur beldesi, huzur ili. Bu açıdan jandarmamız ve polisimiz, iç güvenlik unsurlarımız korucularımızla birlikte jandarmanın emrinde bu terörden tamamen arındırmış durumdayız. Tabi biz devlet olarak her zaman, her koşulda hazır olmak durumundayız. Çünkü hainler her zaman çeşitli hesaplar içerisinde olabilirler. O yüzden de şimdi bu tatbikatlar, bunun gibi eğitimler bizim için önemli. Artık bu bölgede terör yok. Terörün adı yok. Şenyayla da dahil, Şenyayla’ya artık pikniğe gideceğiz" ifadelerini kullandı.