İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, katıldığı bir televizyon programında, FETÖ'cü olmakla suçladığı İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun terör örgütüyle olan bağının örgüt finansörlerinden şu an firari olan Akın İpek'ten daha kuvvetli olduğunu belirtti.

Ümit Özdağ geçtiğimiz gün Disiplin Kurulu'ndan çıkan karar doğrultusunda partisinden ihraç edildi. Özdağ bunun ardından CNN Türk programına katılarak zaten ihraç kararını beklediğini, ancak buna üzüldüğünü de ifade etti. Özdağ, İYİ Parti'nin Buğra Kavuncu'yu kendisine tercih ettiğini söyleyerek Kavuncu'nun FETÖ bağlantısına ilişkin detaylar verdi.

ÖZDAĞ: ÜZÜLMEDİM DESEM YALAN OLUR

Geçtiğimiz gün ihraç edilen Özdağ bu kararı beklediğini söyledi. Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olmasına ilişkin açıklamalarının ardından başta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener olmak üzere partideki başkanvekillerinden ve Genel Merkez'deki yetkililerden çok ağır hakaretler işittiğini ifade eden Özdağ, "Bunlara üzülmedim desem yalan olur." ifadelerini kullandı.

"BUĞRA KAVUNCU İÇİN KENDİLERİNİ ANGAJE ETTİLER"

Aynı siyasal hareket içinde beraber çalıştığı arkadaşlarının ağır hakaretler kullanarak kendisine saldırmaya başladığının altını çizen Özdağ, geçtiğimiz gün ilettiği beyannamesinde dikkatleri suçlama konusuna çektiğini söyledi. Beyannamesinde parti içindekilerin, 17 sene neler yaptığını bilmedikleri Buğra Kavuncu için kendilerini angaje ettiklerini, sonunda beklenmeyen bir şey çıktıklarında oldukça şaşıracaklarını belirttiğini söyleyen Özdağ, partidekilerin Kavuncu'yu korumak adına kendisinin akıl sağlığının yerinde olmadığına ilişkin suçlamalarla hakaretlere maruz kaldığını açıkladı.

Özdağ bu tarz bir saldırının ancak FETÖ'cü tarzı olduğuna dikkat çekerek FETÖ'nün sahibi olduğu yayın organlarından da kendisine karşı psikolojik bir operasyon başlatıldığını belirtti. 

"KAVUNCU'NUN ÇOCUKLUĞUNU BİLİRİM"

Özdağ olaylar bu noktaya gelmeden, hatta parti kurulmadan önce Meral Akşener'i uyardığını, Buğra Kavuncu'nun FETÖ'ye iltisaklı olduğunu söylediğini belirtti. Buğra Kavuncu, Ümit Özdağ'ın parti kurulmadan önce karşı çıktığı tek isimdi. Özdağ ayrıca Buğra Kavuncu'nun çocukluk ve gençlik yıllarını en yi bilen tek kişi olduğunu da dile getirdi.

15 Temmuz darbesinden sonra başbakanlıkta heyet kurulduğunu, heyete devletteki en deneyimli bürokratların katıldığını belirten Özdağ, bu heyetin birinci ve ikinci tasfiye kararnamelerini hazırladıklarını söyledi. Bu heyette bulunan üst düzey bürokratlardan birini davet ettiğini, önüne Buğra Kavuncu'yla ilgili çalışmayı koyduğunu açıklayan Özdağ, bürokratın çalışmasının ardından gelerek Kavuncu'nun Akın İpek'ten çok daha güçlü bağlantıları olduğunu söylediğini ifade etti.

‪Özdağ, Kavuncu'nun koruma altına alındığını, İYİ Parti'de Meral Akşener'den sonra başkan olmaya hazırlandığını ifade etti.