Daha önce eski eşi şarkıcı Sıla Gençoğlu'nu darp ettiği iddialarıyla gündeme gelen oyuncu Ahmet Kural bu kez hapis cezası istemiyle yargılandığı davayla gündeme oturdu. Oyuncu Ahmet Kural, Üsküdar'da alkollü araç kullandığı esnada iki araca çarpıp bir kişinin yaralanmasına sebep olduğu gerekçesiyle 'bilinçli taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olmak' suçundan 1.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

9 Şubat 2020 tarihinde Ahmet Kural'ın sebep olduğu trafik kazasına ilişkin yürütülen soruşmanın tamamlandığı öğrenildi. Ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Kural hakkında bir iddianame hazırladı. Ayrıca Kural'ın aracıyla çarparak yaraladığı Nursen K. isimli kadının da kazadan sonra oyuncudan şikayetçi olduğunun altı çizildi.

Uzlaşmaya tabi olduğu belirtilen suçta tarafların uzlaşmaya sıcak bakmadığı da belirtildi. Oyuncu Ahmet Kural'ın bu bağlamda 'bilinçli taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olmak' suçundan 4 aydan 1.5 yıla kadar hapis cezası alması istendi. İstanbul Anadolu 37. Asliye Ceza Mahkemesi ise bahsi geçen iddianamayi kabul etti. Duruşma için tarih verildi. Ahmet Kural, yargı karşısında hesap verecek.