Sektör temsilcileriyle yapılan istişareler sonucu alınan kararlar, otomobilin yatırım aracı olmaktan çıkmasını sağladı ve kayıt dışı ticaret yapanların sektörden çekilmesine yol açtı.
 
Bu gelişmeler, reel kullanıcıların otomobile erişimini kolaylaştırdı ve ikinci el otomobil piyasasında fiyat artışlarının önüne geçti. Konuyla ilgili İMAS Başkanı Hayrettin Ertemel'den önemli açıklamalarda bulundu:
 
Hem sıfır hem de ikinci el otomobil piyasasında düşük talep gözlemleniyor. Sıfır otomobilde artan üretim ve düşük talep, yıl sonu ve yeni yıl başı dönemlerinde markaların düşük veya sıfır faizli kredi imkanları ve avantajlı indirimler gibi kampanyalar düzenlemesine yol açabilir.
 
Vatan'a göre; İkinci el otomobil piyasasında da düşük talebin devam etmesi durumunda, fiyatlar üzerinde daha fazla kolaylık sağlanması bekleniyor.
 
Yatırım veya kayıt dışı ticaret amacıyla otomobil alanların sektörden çekilmesi, talebi etkiledi. Krediye erişimde yaşanan zorluklar nedeniyle reel kullanıcılar da beklemeye geçmiş durumda.
 
Önümüzdeki dönemde, krediye erişimin kolaylaşması ve bakanlıklar tarafından alınan kararların etkisiyle piyasanın daha sağlıklı bir şekilde seyrine devam etmesi bekleniyor.
 
Bu gelişmeler ışığında, otomobil sektörü, hem sıfır hem de ikinci el piyasalarında önemli bir dönüşüm sürecinden geçmekte ve bu durum, tüketiciler için olumlu sonuçlar doğuruyor.
 
Fiyatları takip ederek en doğru zamanda otomobil almak için piyasayı takip ederek bekleyen bir talep söz konusu.
 
Yeni yıl itibarıyla bekleyen bu talep harekete geçerek, piyasamızdaki hareketlilik tekrar başlayacaktır.

 
Sıfır araçta yaşanabilecek muhtemel artışlar ve artan talebin de etkisiyle, ikinci el araçlarda buna bağlı olarak bir miktar fiyat artışı görebiliriz.