Adana merkezli 13 ilde oto hırsızlığı yapıp, bu araçların şasi numaralarını değiştirerek satan şebekeye yönelik düzenlenen operasyona dair yeni detaylar ortaya çıktı.

Operasyon öncesi polisin, şebekeye ait oto servis ve tamirhanelere yakın iş yerlerinde kaportacı ve temizlikçi gibi çalışarak takip yaptığı belirtildi. Şebekenin, Mersin’de çaldıkları vasıtaları 5 katlı binanın damına vinçle çıkararak burada parçaladıkları belirtildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Adana merkezli bir şebekenin değişik model ve markalardaki araçları çalıp, şasi numaralarını değiştirerek düzmece plakalarla sattığı bilgisine ulaştı.

Ayrıca, piyasadaki hacizli ya da ağır hasar görmüş vasıtaları değerinin altında satın aldıkları, sonrasında da aynı model vasıtalardan çalarak parça değişimi yapıp sattıkları saptandı.

Polisin, 4 aylık teknik ve fiziki takibinin sonrasında şebekeye üye oldukları öne sürülen 49 şahıs için savcılık gözaltı kararı çıkardı. 23 Ocak’ta, Adana merkezli 13 ilde operasyon düzenleyen ekipler, bütün şüphelileri gözaltına aldı. Aralarında şebeke lideri M.E.’nin de bulunduğu şüphelilerden 20 şahıs tutuklandı, 13’ü adli kontrol şartıyla, 29 şahıs serbest bırakıldı.

Operasyonda el koyulan 12’si çalıntı, 18’i hacizli aracın, piyasa değerinin 5 milyon TL olduğu bildirildi.

5 KATLI BİNANIN DAMINDA ARAÇ PARÇALAMIŞLAR

Operasyon çerçevesinde Mersin’in Akdeniz ilçesinde şebekeye ait iş yerine yapılan baskında, şüphelilerin , 5 katlı binanın damında vasıta parçaladıkları belirlendi. Çalıntı ya da hacizli araçların vinç vasıtası ile binanın damına çıkarıldığı, kuşkuluların de burada araçları parçalayıp çıkardıkları belirlendi. Damda yapılan aramalarda çok sayıda araç parçası da ele geçirildi.

POLİS, KAPORTACI VE TEMİZLİKÇİ GİBİ TAKİP ETMİŞ

Bu arada polisin, takip esnasında şebekeye ait tamirhane ve oto servislere yakın iş yerlerinde kaportacı ve temizlikçi gibi çalıştığı belirtildi.