FETÖ'nün 15 Temmuz 2016 tarihindeki hain darbe girişimiyle alakalı davada yargılanan sanık Osman Kavala hakkında karar verildi. Kavala'nın İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava duruşmasında, tutukluluk halinin devamına karar verilerek mahkeme ileri bir tarihe ertelendi.

Osman Kavala, hakkında düzenleme hakkında düzenlenen iddianamede yer alan suçlamaların olgusal birer temele dayanmadığını öne sürerek suçlamaların kendi etik değerlerine, dünya görüşüne ve sorumluluk sahibi olduğu kuruluşların faaliyetlerine zıt olduğunu iddia etti.

'HAYATIM BOYUNCA ASKERİ DARBELERE KARŞI ÇIKTIM'

Tüm hayatı boyunca askeri darbelere karşıt düşüncelerin sahibi olduğunu savunan Sanık Kavala, ordunun siyasete müdahil olmasını eleştirdiğini, Fethullah Gülen'in örgütlenme ağı ile hiçbir şekilde alakası olmadığını, darbe girişimine destek çıkmak gibi bir eylemin dünya görüşüne, etik değerlerine ve hayat deneyimine ters olduğunu söyledi.

Kavala, "Adil Öksüz'ün Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmesi ile benim Almanya'ya seyahat etmemin aynı zaman dilimine denk gelmiş olmasının, onunla aramızda bir irtibat olduğunu delil olarak sunulması inanılmaz bir derecede mantıksız bir iddiadır." diyerek savunma yaptı.

OSMAN KAVALA TUTUKLU KALMAYA DEVAM EDECEK

Cumhuriyet Savcısı, sanığın beyanlarının ardından görüşlerini açıklayarak Osman Kavala'nın tutuklu kalmaya devam etmesi, Leyla Alaton'un bir tanık olarak mahkemeye çağrılması, ayrıca Barkey hakkındaki yakalama kararının sürdürülmesi talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, talebin ardından kararını açıklayarak Osman Kavala'nın tutuklu kalmaya devam etmesine ve Leyla Alaton'un bir tanık olarak mahkemeye çağrılmasına karar verdi. Öte yandan fikri sanık Barkey'nin hakkında çıkarılan yakalama kararının devamına hükmetti.

Duruşma 5 Şubat 2021'e ertelendi.