Doğal mineraller bakımından zengin olan kaya tuzu ya da Himalaya tuzundan yapılır. Canlı mineraller olan tuz içine lamba ya da mum konulur. Isı sayesinde tuzdaki mineraller daha çok hareket eder. Bu da faydasını artırır. Yüzyıllar önce keşfedilen bu yöntem de uzmanlara göre mum kullanmak daha faydalıdır. Mum tuzdaki mineralleri etkileyerek bulunduğu ortamdaki havaya karışmasını sağlar. Çözelti içeren bu maddeler havadaki tozu, bakteriyi ve virüsü etkisiz kılar. Ortamdaki havayı arındırır. Faydalarından yararlanmak için gün boyu içindeki ısının aktif olması gerekir. Tuz ortamdaki nemi de dengelediğinden temizlenen hava sayesinde kişi rahat bir nefes alış verişi yapar. Hatta bu havadan solunun minerallerde vücutta faydalar sağlar. 

TUZ LAMBASININ FAYDALARI NELERDİR?

-İçerdiği iyon maddesi havayı yeniler. Bu da havadaki nem oranını artırarak kuruluğunu azaltır. Solunan bu hava burun ya da ağzı yoluyla vücuda girdiğinde sinüs yollarını temizler. Oradaki nemi de artırır. Antibakteriyel etki göstererek astım ya da alerji kaynaklı öksürme ve hapşırmayı azaltır. Akciğerlere giden bu hava buradaki hava filtrelerini de temizler. 
 
-Küf, mantar ya da rütübetin olduğu ortamlarda bile inanılmaz etkiler sağlar. Buradaki duvara yapışmış bu yapıları yeniler. Zamanla kaybolmalarına neden olur. Tuz lambasının içindeki ısı artıkça ortamdaki bu kötü durumu daha hızlı azaltır.

-Sadece solunuma değil aynı zamanda sinir sistemindeki hücrelerin de daha sağlıklı olmasını sağlar. Bu sayede beyin fonksiyonlarını artırır. Sinir sistemi iyileştikçe depresyon ve stres durumu azalır. Ayrıca tuz lambası uykusuzluk çekenler içinde faydalıdır. Ortamdaki havayı temizlediğinden rahat bir nefes alış sayesinde aralıksız uyku çekmeye zemin hazırlar. 
 
-Ortamdaki nem dengesini sağladığından vücut ısısını etkiler. Vücut ısısı dengelendikçe kaslar gevşer. Bu da kaslarda ağrı yaşanmasını engeller.
 
-Vücut rahatladıkça sindirim ve metabolizma da bu pozitiflikten yararlanır. Vücuttaki hücrelerin sağlıklı işlevsel hareketler göstermesine yol açar. 
 
-Ortamdaki radyasyonu azaltır. Bu da hücrelerin telefon bilgisayar ve televizyondan yayılan radyasyonlardan etkilenmesini önleyerek kanserin oluşmasını bile önler.